Spaghetteria

Kellekään minut tuntevalle (tai blogia lukeneelle) ei liene jäänyt epäselväksi rakkauteni italialaista ruokaa kohtaan. Kovinkaan suurta kädenvääntöä ei tarvitse käydä, jotta minut saa mukaan nauttimaan saapasjalkamaan ruokalajeista.

Aivan Helsingin keskustassa sijaitsevan WTC talon uumenissa on paikka nimeltä Spaghetteria. WTC Plazan läpi kulkiessa tupa on useimmiten ollut täynnä; mielikuva on, että paikka on suhteellisen suosittu. Luonnollisesti hyvä sijainti edesauttaa asiaa, mutta taustatekijöinä löytyy yleensä myös hyvä ruoka/palvelu..

Menua selaillessa huomio kiinnittyy siihen, että hintataso on perin kohtuullinen.

Carciofo e Paprika
Latva-artisokkaa ja paahdettua paprikaa.

Alkupala maistui hyvälle ja oli myös miellyttävän näköinen.

Alla Bolognese

Spaghetti perinteisellä Bolognese kastikkeella. Ehkä idioottivarma valinta? Kyllä, mutta toisaalta annos, joka on niin tuttu että myös hyvä ateria erottuu joukosta helposti. Spaghetterian Alla Bolognese oli hyvänmakuista, spagetti sopivan kiinteää ja kastiketta ja lihaa sopivasti. Mukana tullut patonki oli tavanomaista, perustuoretta vaaleaa leipää. Annoksen ainoa poikkeus oli vähäinen juuston määrä. Tai jos tarkkoja ollaan, sitä ei ollut ollenkaan.. Ripaus juustoa bolognesen päällä on mielestäni erittäin tärkeää. Kokonaisuutena annos oli kuitenkin positiivinen kokemus ja Spaghetteriaan ensi kerralla mennessä kokeilen taatusti jotain hieman erilaisempaa. Esimerkiksi annoksissa sekä tortellini että vuohenjuustopasta kelpaavat kokeiltaviksi ensi kerralla.

Vanilja gelatello suklaakastikkeella

Spaghetterian nettisivuille

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s